Affiliate marketing

In deze blog kan je lezen wat affiliate marketing is en waar je het voor kan gebruiken.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten of diensten. Als je een website, blog, mailinglijst of een social mediakanaal met veel volgers hebt, dan kan je een commissie krijgen van een bedrijf als je hun producten of diensten promoot.

Binnen de affiliate marketing kennen we twee rollen, je hebt de Publisher en het bedrijf. De Publisher maakt content en plaatst daarbij een affiliate link naar het product of dienst van het bedrijf. Het bedrijf heeft producten/diensten die ze graag willen promoten.

Hoe werkt affiliate marketing

 Publisher (De partij die producten/ diensten promoot.) 

Als Publisher meld je jezelf aan bij een affiliate netwerk. Je zoekt naar een geschikt onderwerp. Als je een geschikt onderwerp hebt, dan kun je daar op het affiliate netwerk producten bij gaan zoeken die je wilt gaan promoten.

Als je een product hebt wat je wil gaan promoten, dan moet je content gaan creëren. Bij deze content plaats je de affiliate link.

Bedrijf/merk

Als je een bedrijf hebt en opzoek bent naar een goede manier om producten te gaan promoten, dan is affiliate marketing een zeer geschikte methode.

U kunt door gebruik te maken van de affiliate (de Publisher) uw doelgroep bereiken. De Publisher heeft een website, blog mailinglijst of social mediakanaal. Via één van deze kanalen publiceert de Publisher goede content die met uw product of dienst te maken heeft. De Publisher plaatst uw link in deze content.

Het voordeel voor u is, dat het u alleen geld kost als er daadwerkelijk overgaan gaan wordt tot aankoop. Dit noemen we Cost per Sale (CPS).

Affiliate netwerk

Een affiliate netwerk is in feite een bemiddelaar. Het netwerk brengt Publisher en bedrijven die willen adverteren via affiliate marketing bij elkaar.

Het affiliate netwerk meet hoe vaak er iets via een link verkocht wordt en ze regelen de betaling van de Publisher. Alles verloopt dankzij een affiliate netwerk eerlijk.

Een aantal affiliate netwerken

 • TradeTracker

TradeTracker is een affiliate netwerk gericht op reizen, telecom, shopping en financiën.

 • Daisycon

Daisycon is een groot Nederlands affiliate netwerk.

 • Paypro

Paypro richt zich vooral op online downloadbare producten zoals, E-cursussen en boeken.

 • Bol.com partner programma

Bij bol.com kan je alle producten promoten (dus duizenden) alleen de commissie ligt wel lager.

Wat is belangrijk voor de Publisher 

 • Een website
 • Een blog
 • Content
 • Geld verdienen

Website

Een website is erg belangrijk, een website is in de meeste gevallen de plek waar je terecht komt als je iets zoekt. Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor de zoekmachine.

Heb je een website nodig, maar heb je hier zelf geen ervaring mee. Admiraal online bouwt graag een website voor je.

Blog

Bloggen is een zeer goede manier om content te creëren. Richt daarom op je website een blog in, waarop je minimaal 1 keer per week een artikel plaatst. Als je dat doet dan zal je hoger in de zoekresultaten komen, want zoekmachines houden van nieuwe content.

 Content

Als je wil groeien binnen de affiliate marketing, dan is het belangrijk om veel, regelmatig en veelzijdige content te maken.

Dat kan op verschillende manieren. Je kan artikelen schrijven voor je blog, maar denk ook eens aan video’s (veel mensen vinden het leuker om video’s te kijken, dan te lezen.)

Wil je weten hoe je een goede SEO-tekst schrijft, bekijk dan de blog hoe een goede SEO tekst schrijven.

Geld verdienen

Natuurlijk wil je als Publisher geld verdienen. Als je goede content maakt en de juiste producten promoot, dan moet dat zeker goed komen.

Tips bedrijf

 • Bedenk goed welke producten je wil laten promoten.
 • Bepaal een goede commissie (niet te weinig en niet te veel. Als je te weinig commissie geeft, dan vinden Publishers je niet interessant.)
 • Kies het juiste affiliate netwerk

Tips Publisher

 • Promoot producten waar je zelf veel van weet.
 • Zorg dat je website of blog een goede positie in google (of een andere zoekmachine) heeft.
 • Blijf volhouden je verdient niet ineens veel geld, dat moet groeien.
 • Laat de bezoeker zelf zijn beslissing maken, push de bezoeker dus niet te veel.
 • Wees relevant.

Wil je starten met affiliate marketing?

Als je als Publisher wilt starten met affiliate marketing, dan raad ik je deze onlinecursus aan. Ik heb deze cursus zelf ook gedaan. De cursus is makkelijk te begrijpen en per onderdeel heb je een goede video. De cursus is gemaakt door een affiliate marketing expert.

starten met Affiliate marketing